Po vyhrážkach so zbraňou v ruke skončil Prešovčan v policajnej cele

24.09.2011 Prešov

Prešov 24. septembra (TASR) - Príslušníci mestskej a štátnej polície spacifikovali na prešovskom sídlisku Sekčov v piatok 23. septembra krátko po 20.00 h jedného z miestnych obyvateľov. Prešovčan ohrozoval ľudí so zbraňou v ruke, pred zásahom policajtov z nej mal aj niekoľkokrát vystreliť.
\"Dostali sme informáciu, že v jednej z administratívnych budov, kde sa nachádza aj bar, strieľa nejaký muž zo zbrane a vyhráža sa zákazníkom,\" informoval TASR hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik. Ako dodal, na miesto hneď smerovali príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky. Po príchode hliadky sa už Prešovčan nachádzal pri budove neďalekej mestskej polície.
Vo vzdialenosti asi 10 metrov od ozbrojeného Prešovčana sa v tom čase nachádzal príslušník mestskej polície, ktorý sa ukrýval za betónovým stĺpom. \"Policajti následne žiadali, aby odhodil zbraň a dal ruky nad hlavu a upustil od svojho konania. Muž nereagoval a následne dvakrát vystrelil do vzduchu, pričom policajtom nadával a vyhrážal sa, že ich zabije,\" doplnil Džobanik s tým, že muž pod vplyvom alkoholu následne ešte niekoľkokrát strelil do vzduchu.
Po viacerých výzvach a varovných výstreloch sa nakoniec podarilo policajtom štátnej a mestskej polície muža spoločne spacifikovať. Podľa Džobanikových slov sa momentálne nachádza v cele policajného zaistenia. Zbraň, s ktorou strieľal, je s vysokou pravdepodobnosťou plynová.
\"Policajti začali v tejto veci trestné stíhanie pre prečin útoku na verejného činiteľa a prečin násilia proti skupine obyvateľov a jednotlivcovi,\" uzavrel Džobanik.
 

Vyberte región